”To travel is to find delicious local beers.”

- Christian DeBenedetti
Foto: Eirik@Basunen

Cascade Brewing Barrel House
(öppnar 12.00 - 939 SE Belmont St.)


Gillar man suröl, är Cascade ett givet stopp. Här finns det en enorm fatlista där man kan beställa två och två smakprov av deras fantastiska (2-3 dollar). Perfekt om man vill prova så mycket som möjligt. Det finns även mycket god mat och en och annan IPA på fat. Det hela i en modern, industriell miljä.  

Sammanfattning


Portland är en mycket mysig stad - ett mecka för ölintresserade (och särskilt tickers). Maten är jämt över ganska bra. Det finns en mycket populär nationalpark ca 30 minuters biltur från city. Den blir det att besöka nästa gång, annars är det inte mycket annat att göra än att äta och dricka. Och tur är väl det!

Fat Head’s Brewery
(öppnar 11.30 - 131 NW, 13 th ave.)


Kanske mitt favoritställe av alla i Portland. En massa egna öl på fat i tillägg till en rad högklassade gästöl. Just den dagen hade de bland annat Boneyard Notorious purfärsk på fat ... det ni. Och ett ställe som har ölen Hans Gruber vill alltid få ett extra plus i kanten hos mig.

Jag skulle kunna skriva rad upp och rad ner om olika ölställen i Portland, men jag väljer hellre att framhäva dessa tre. Det finns en hel del andra ställen som sagt, men inte alla är värda ett besök tycker jag. Rock Bottom t.ex är ett ställe som inte uppfyller mina krav varken på öl eller mat och som jag garanterat hoppar över nästa gång (för det lär väl bli minst ett besök till i Portland).

Hair of the dog
(äppnar 11.30 - 61 SE Yamhill St.)


Bara några minuters promenad från Cascade ligger det smått populära bryggeriet som gör kända kreationer som Fred, Adam, Doggie Claws med flera. Stället är mycket spartanskt med enkla bord. Maten är god, men hur är det med ölen egentligen? God, visst, men lite överhajpad? Måste ändå tillägga att vi tyvärr inte drack Dave från 1994 till 1500 dollar per flaska.