Doorstep Brew är en helt ny tjänst I Sverige där du har ett engagerat team av ölentusiaster som har gjort det till sin uppgift att hitta det bästa öl världen har att erbjuda och förse dig med en enkel service där du får dina produkter hemkörda direkt till din dörr.

(Källa: www.doorstepbrew.com)

BASUNEN BESTÄLLER


De flesta av ölen som dom erbjuder har vi redan provat här på Basunen, och efter som vi koncentrerar oss i stort sätt på att lagra lambicöl och porter/stout, var det egentligen bara ”Lambicupplevelsen” som var aktuell för oss.


Lambicupplevelsen består av sex stora flaskor från underbara Cantillon, tre Iris och tre Vigneronne, till en totalpris av 550 kr plus frakt. Cantillon på flaska är inte lätt att hitta här hemma i Sverige, så när de erbjöd att skicka hem en låda till dörren och till en mycket sympatisk pris, var det ingen tvekan. Trots att lådan skulle levereras med Bring Express, var fraktkostnaden på enbart 75 kr.


Vi köpte några flaskor Iris då vi besökte bryggeriet förra månaden, men Vigneronne har vi inte haft på Basunen tidigare, så det var ju perfekt!


Beställningen går i väg och fakturaen skickas till oss via e-post. Själva leveransen tar ca. tre veckor (vilket jag tyckte är något onödig lång tid för en låda som ”express-skickas” från Danmark till Sverige). Dagarna och veckorna går, och plötsligt tickar det in ett SMS från Bring om att en låda med vin (...ja ja) är klar att levereras. Vi får två leveransalternativ: kvällstid tisdag eller dagtid torsdag.


Det var ju smidigt tänker jag och vänder direkt på meddelandet och väljer kvällsleveransen. Perfekt! Då kan jag bjuda på en ny Cantillon när Basunen har sin sedvanliga onsdagsprovning.

SEX FLASKOR BLIR FEM

Vi fick aldrig någon leverans den tisdagen, och ingen återkoppling fick vi för dagen efter.


Varför chauffören inte hade hört av sig kvällen innan kunde dom (Bring) inte svara på, men det kunde beror på att en av vin (... suck) flaskorna hade gått sönder. Shit tänker jag, men det är ju lätt hänt. I alla fall är de andra flaskorna ok. Killen som ringer från Bring är mycket trevlig och förklarar att han ska tvätta av de resterande flaskorna och se till att de blir levererat på torsdag.


Då blir det alltså fem flaskor istället för sex, ja ja det är inte värdens undergång.

PLUSS I KANTEN FÖR GOD KUNDSERVICE


På onsdagen dyker det upp en mail från Doorsteps kundservice som har blivit meddelat av Bring om den krossade flaskan, och de vill gärna göra allt för att kompensera oss så vi blir nöjd ändå. Detta är god, proaktiv kundservice som man sällan ser längre. Att ett företag tar initiativ själv och agerar innan kunden själv hinner göra det, är mycket ovanligt. - Bra gjort!

VI TYCKER


Trevlig urval

Bra fraktpriser

Mycket bra kundserviceLite lång leveranstid

Ostabil leveranspartner

6 - 1 = 4


Den krossade flaskan har nog kanske förstörd hela den ursprungliga förpackningen så att leverantören har flyttat över innehållet i en ny låda som inte har någon som helst skydd för flaskorna, men jag kan inte påstå att det är några fuktskador på etiketterna - lite små repor i papperet bara.


Och tyvärr visar det sig att det inte bara är én flaska som saknas, men två. Som lite extra salt i såret, är de två flaskorna som saknas båda Cantillon Vigneronne


Det är helt tydlig att leveransen har fått en tuff behandling på färden från Danmark till Sverige. Den ena Vigneronne-flaskan som är kvar är så grumlig att det är tydlig att den har varit skakat rejält. Att etiketterna är lite skadat, spelar inte så stor roll, men jag undrar på hur stort tryck det har bildats i flaskorna. Kapsylerna har också fått en rejäl tryck.

DOORSTEP BRILJERAR IGEN


Vi skriver till Doorstep om status på leveransen.

På morgonen dagen efter kommer det ett svar där de tackar så mycket

för informationen, lovar att granska vad som hände med leverantören och de erbjuder sig att återbetala hela beloppet (samtliga sex flaskor) i kompensation.


Bra gjort igen!KONKLUSION:


Vi hittar egentligen inget att klaga på när det gäller Doorstep Brew.

De har en bra tjänst, ett hyfsat ok sortiment med priser från 30 till 90 kr per flaska avhängig av storlek. Dock tycker vi kanske att några av flaskorna är lite väl dyra.

Leveranstiden tycker vi som sagt är lite onödig lång, och vi hoppas att just vår upplevelse av deras leveranspartner, Bring, är ett undantagsfall.


Vi kommer att hålla oss uppdaterat på deras sortiment och priser, och ser absolut inga problem med att beställa igen om det dyker upp något kul vi verkligen vill ha.


Vi blev mycket imponerad över deras service, och om bara leveransen fungerar är det en mycket bekväm tjänst.